Училища

Любопитно: „Прозрачни“ врати в Математическата в Пловдив

По-добър контрол над поведението на учениците в клас вече има в ОУ „Драган Манчов“ и Математическата гимназия в Пловдив, съобщава местната преса. Причината е наглед дребен детайл от ремонта на училищата.

След него 24 класни стаи в сградата, където се помещават двете заведения са с врати с прозорци, точно по модела, който всички сме виждали по филмите.

„Американският модел“ е бил заложен в плана за ремонт, който е финансиран от общината. зам.директорката на Математичската – Алина Сомова приветства иновацията.

„Не го бяхме поставяли за цел, но не сме против. Така контролът е по-добър, но уточнявам, че нашите ученици нямат нужда от затягане на дисциплината. Учителите ни са професионалисти, а децата – максимално мотивирани“, споделя Самова, цитирана от местния вестник „Твоят ден“.

Тя разказва, как в началото ефектът е бил обратен, тъй като децата малко са се разсейвали от постоянното движение по коридорите, но една затъмняваща лента от полупрозрачно фолио решила „проблема“ на кабинета, който е точно срещу стаята на директора.