Учители

Любопитно: Палава учителка отнесе 5 г затвор в САЩ

Гимназиална учителка от Тексас бе осъдена на пет години затвор заради секс с петима свои ученици. Сцената е била заснета с мобилен телефон, а кадрите са били използвани в процеса като доказателствен материал.

Проблемът е по-скоро от морален характер, тъй като партньорите й са били навършили 18 г. и в случая не може да се говори за вид сексуално посегателство, уточняват световните агенции.

В Тексас обаче е забранен сексът между учител и ученик, независимо от възрастта на ученика.

Бритни Колепс е омъжена и е майка на три деца. Тя е учителка по английски, както и треньор на девически баскетболен тим. Колепс преподава в гимназията на 7 000-то градче Кенедейл, близо до Арлингтън.

Скандалът избухна през май 2011 г.

Учениците, които са били представители на спортни отбори от гимназията, са категорични, че не се чувстват жертви и не желаят бившата им учителка да бъде преследвана от закона. В първите дни от скандала те дори отричат за връзка с нея.

„С нея сме си казали, че ще сме заедно докато смъртта ни раздели“, коментира крайно разстроеният съпруг на палавата Бритни – Кристофър. Той е военнослужещ и често е отсъствал от къщи, като в една от командировките му се е случила и историята с петимата младежи.

Още по темата