Ученици

Любопитно: Момиче на десет знае десет езика

Броят на езиците, които знае малката Соня Уанг е равен на този на годините й – точно десет, информира Дейли Мейл. Детето е от Тайван, но от три години живее в Северозападна Англия.

На Острова тя пристига на седем, след което започва да учи в първи клас. До този момент тя вече знае освен родния си тайвански, още японски, английски и китайски.

В следващите три години не си губи времето и научава за нула време немски, френски, испански и португалски. Ако някой си мисли, че Соня е спряла до тук – греши. В момента тя е на малко по-екзотична вълна – казашки и… уганда.

Вундеркиндът успокоява всички, решили да учат последния език. Според нея уганда е по-лесен от английския, който обаче й е любим.

Соня Уанг е звездата на училище „Грийнбанк“, където не крият задоволството си, че толкова надарено дете е избрало точно това учебно заведение, за да разгърне големия си потенциал.

И още нещо любопитно. Наскоро стана ясно, че в Англия децата като цяло учат малко чужди езици. По този показател те са след българските например. От няколко години на Острова пък взимат мерки за повишаване качеството на средното образование – сфера, в която губят позиции от известно време.