Училища

Любопитно: Манията “Стийв Джобс“ застигна пловдивска гимназия

Писмено предложение до директора на професионалната гимназия по електроника и електротехника в Пловдив Стоянка Атанасова, името на школото да стане „Стийв Джобс“ е изпратил популярният в интернет средите философ Ангел Грънчаров.

Според него бившият ТЕТ „Ленин“ ще придобие слава и зад Океана, а също може да даде и възможност на възпитаниците му да практикуват с Apple технологии, пише „Република“.

Идеята не се приема с възторг от преподавателите и като цяла среща неодобрение. Според учителите по физика, учебното заведение трябва да приеме името на автора на откритието, с което се ражда фотокопирната машина – акад. Георги Наджаков.

Съвсем логично обаче „Стийв Джобс“ е фаворит на учениците. Създателят на Apple почина на 5 октомври след дългогодишна борба с рака. За милиони по замното кълбо той е технологичен гений, променил света с продуктите, произведени под марката на отхапаната ябълка (Macintosh, iPod, iPad, iPhone и др.). За не толкова малко обаче Джобс е просто отличен търговец, успял да пласира по великолепен начин стока, от която никой няма крещяща нужда.