Мнения

Любопитно: Ексминистър дебютира на Аполония

Бившият министър на образованието Даниел Вълчев ще представи своя сборник с разкази на втория ден на откриващия се след два дни 27-ми фестивал на изкуствата Аполония в Созопол.

Вълчев, който след напускането на министерството работи като адвокат, а в момента е в инициативния комитет по издигане кандидатурата на Меглена Кунева за президент на предстоящите избори през октомври, издаде книгата си в средата на юни.

„Речта винаги ме е вълнувала, чета много и безразборно, а от време на време и пиша. Много хора прописаха в последните години. Дори тенденцията е колкото по-малко четат, толкова повече да пишат“, с типичното си чувство за хумор се пошегува с новото си амплоа ма представянето Даниел Вълчев.

Запознали се със съдържанието на сборника със заглавие „8 1/2“ са на мнение, че ексминистърът умее да разказва и има балансирана белетристична култура.

„Той има много добро чувство за мяра, „мускулеста“ проза без барокови финтифлюшки и маниерни излишъци. Добро впечатление прави и фактът, че г-н Вълчев издаде своя сборник не по времето, когато беше във властта и съответно щеше да жъне лицемерни хвалебствия от петимни за министерска симпатия ласкатели“, коментира темата всекидневникът „Сега“.

Още по темата