Училища

Любопитно: Американско училище забрани тоалетните

Директор на училище в Евъргрийн Парк, близо до Чикаго, забрани на учениците да посещават тоалетните на учебното заведение повече от три пъти за срок. Шокиращата новина разпространи местния „Чикаго Трибюн“, който бе цитиран и от медии от целия свят.

Причината за безпрецедентното решение е да се спре „скатаването“ от часовете. Който все пак се поддаде на порива на природата и естествените си физиологични нужди, ще се наложи да остава допълнително в клас, информира още изданието. За целта всеки възпитаник на гимназията е снабден със специална „report card“, която отчита влизанията му във WC-то.

Според директора Сандерсън, времето прекарано в тоалетната може да бъде използвано далеч по-рационално – в учене. Тези, които бягат от час с оправданието, че са до санитарния възел пък ще прекратят порочната си практика, смята още той.

Съвсем логично ученици и родители не са във възторг от „иновацията“, която за цивилизована страна като САЩ изглежда меко казано „безумна“. Точно така я нарича и майка на дете от училището, според която стискането на дъщеря й може да й доведе до много сериозни здравословни проблеми, тъй като тя и сега има уринарна инфекция.

Мярката създава не само опасности за здравето, но и притеснения от естетичен вид. Децата били толкова наплашени, че не смеели да отидат до тоалетна и след часовете. Някои едва устисквали до дома.