Ученици

Литературен конкурс на “Градът през моя поглед“

Детска литературна школа „Движение“ към Сдружение на писателите – Варна обявява литературен конкурс на тема „Градът през моя поглед“. Конкурсът е насочен към младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в жанровете есе, разказ, стихотворение, очерк.

Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят – какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.

Конкурсът е явен. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и email за връзка. Участва се с едно произведение. Текстовете може да са публикувани, но да не са награждавани в други конкурси.

Текстовете трябва да се изпращат на e-mail: konkurs@urban-mag.com в периода 20 май – 20 юни включително.

Присъждат се три награди: първа (150 лева), втора (100 лева) и трета (50 лева). По решение на журито ще бъдат присъдени и поощрителни награди.

Наградите ще бъдат връчени на 29 юни в Дома на писателите – Варна. Жури на конкурса ще бъдат участниците (талантливи пишещи деца и младежи на възраст от 7 до 18 години) в Детска литературна школа „Движение“.

Текстовете ще бъдат публикувани в интернет издание „Градското списание“ в рубриката „Градът през моя поглед“.