Ученици

Литературен конкурс “Дворец от думи“

Издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ имат удоволствието да открият литературния конкурс „Дворец от думи“ за деца в трети – седми клас. Учениците с помощта на своите учители ще имат възможността да построят своя дворец от думи и да спечелят награди за малки и големи!

Задача за учениците:

Задачата на учениците е да напишат оригинална история по три или повече от авторските илюстрации, подготвени от издателствата специално за конкурса.  Картинките могат да бъдат подредени в произволен ред, а целият текст трябва да не надвишава 1000 думи или 6000 знака (с интервалите). Илюстрациите могат да бъдат намерени тук. (За написването на историята е необходимо да бъдат използвани минимум три от предложените илюстрации.)

Провеждане на конкурса:

От всички истории, написани от учениците, учителите трябва да изберат по една във всяка възрастова група по класове (3. – 7. клас) и да ги изпратят на издателствата като по този начин стават техни ментори. Историите могат да бъдат изпратени по електронна поща на zakonkursa@anubis-bulvest.com. Всички изпратени материали трябва да съдържат следната информация: заглавие на историята, автор, клас, учител (ментор), училище, местожителство.

Докато тече конкурсът избрани творби ще бъдат публикувани в специално създаден за тази цел блог и на фейсбук страниците на издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“.

След края на конкурса експертна комисия ще избере петте най-добри истории (по една история за всеки клас).

Отличия и награди:

Авторите на отличените истории ще бъдат възнаградени със съвременни мобилни телефони и книги. Наградените текстове заедно  с придружаващите илюстрации ще бъдат публикувани в електронна книга, която всички участници и техните ментори ще могат да изтеглят от страниците на двете издателства безплатно.

На всички ментори ще бъдат издадени сертификати за наставничество, а менторите на победителите ще получат ваучер за почивка за двама в Арбанаси.

Важни дати:

23 март 2014 г. – Краен срок за подаване на заявленията за участие.
28 април 2014 г. – Обявяване на победителите от конкурса.
24 май 2014 г. – Финално събитие и награждаване на победителите.

Допълнителна информация:

За повече информация за конкурса можете да ни се обадите на тел. (02) 8061 394 (Ния Табакова) или да се свържете с нас по електронна поща:

zakonkursa@anubis-bulvest.com.

Илюстрация: Зара Буюклийска