Мнения

Летните лагери предлагат и обучение

В последните години все по-често се предлага и обучение на учениците по време на ваканцията. Едно от най-популярните обучения е по информационни технологии – първи стъпки в програмирането, работа с интересни и полезни приложения, като за всяко хлапе се осигурява и индивидуален лаптоп.

В различните оферти са включени транспортът, спането в дву- или тризвезден хотел с пълен пансион, застраховка, медицинско лице, спасител. Екскурзиите до съседни интересни места се заплащат допълнително.

Лагерите се предлагат в три разновидности – морски, планински и приключенски, който може да е комбиниран с море и планина. Цените също са различни – седмица на лагер излиза средно между 300 и 500 лева, пише „Стандарт“. Има и по-луксозни оферти, както и доплащане за различни допълнителни екстри.

Малко по-евтино излиза едноседмичен лагер на планина. Този вариант е атрактивен заради прекараното време на чист въздух, планинските преходи (които са леки), а занимания като ориентиране с компас и опъване на палатки са мечта за всички малчугани.

Източник: dnes.bg