Ученици

Лесно ли се влиза в детска градина с баба депутат?

Влизат ли деца „по втория начин“ в столичните детски градини? През изминалата седмица уволнената директорка на детската градина в кв. „Горна баня“ показа есемеси, чрез които, по думите ѝ, е оказван натиск върху нея от чиновници. Репортер на бТВ разговаря с бабата на две от децата, чиито имена и ЕГН-та фигурират в есемесите. Става въпрос за Бойка Маринска, депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание и член на парламентарната комисия по образование. По това време партията ѝ – Движение България на гражданите, е част от управляващата коалиция.

Децата са преместени от 24-та детска градина в „Красна поляна“ в 164-та в „Горна баня“. Маринска отклони среща с екипа ни, но по телефона отрече да е използвала служебното си положение.

„Аз също се чудя какъв е този есемес при положение, че не се е налагало някой да се обажда или да праща есемес. Те си бяха в системата“, обясни тя. Според нея, за да бъдат преместени децата в новата градина, „вероятно е имало места“.

По думите ѝ „идея си няма“ как имена и ЕГН-та на внучетата ѝ са се оказали изпратени от експерт на общината към директорката.

Източник: btvnovinite.bg