Ученици

Лазар Каменов и Христо Стоичков дадоха старт на финалния футболен турнир от ученическите игри

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов официално откри финалния турнир по футбол за момчета 5-7 клас от Ученическите игри 2011/12 г. на стадион “Георги Бенковски” в Тетевен, съобщи пресцентърът на министерството на спорта.

Във финалната надпревара участват състезатели от 6 отбора – ОУ „Петко КаравеловІ – Асеновград, 101 СОУ “Бачо Киро”, СОУ “Христо Ясенов” –Етрополе, ОУ “Васил Левски” –Ловеч, СОУ „Георги Бенковски” – Тетевен, СОУ “Найден Геров” – Варна.

Събитието, на което специален гост бе треньорът на Литекс Христо Стоичков, е част от календара на Националната кампания “Аз обичам спорта”, която се организира от МФВС за трета поредна година през май, обявен за “Месец на българския спорт”. Кампанията е със социална насоченост към децата и тийнейджърите и има за цел да мотивира все повече учащи и подрастващи да се занимават със спорт.

“Изключително ми е приятно да присъствам на този празник на ученическия спорт и конкретно на ученическия футбол в присъствието на една от легендите на българския футбол Христо Стоичков. Пред него вие ще имате възможност да покажете най-доброто, да покажете това, което са ви научили вашите учители и треньори, за да може утре да израстнете едни достойни българи”, каза зам.-министър Каменов на официалната церемония.

“Пожелавам на всички участници да се представят достойно, да защитават своя авторитет, своето име в клубовете, където играят и да не забравят, че ние също сме тръгнали от тези стадиони. Пожелавам ви от все сърце да дадете всичко от себе си и да победи най-добрият”, обърна се към малчуганите Христо Стоичков.

След откриването на финалите по футбол Христо Стоичков би първия удар и даде старт на турнира на малки  вратички за отбори от Тетевен, юноши 9-12 клас на изкуственото игрище  към спортен комплекс “Георги Бенковски”.

В същия ден като част от кампанията “Аз обичам спорта”, зам.-министър Каменов даде старт на щафетната обиколка на град Тетевен, в която участие взеха 50 деца. Победителите в двете възрастови групи, освен заслужените медали получиха и предметни награди от спонсора М Тел. Бронзовите медали във възрастова група – 5-8 клас взеха ОУ “Христо Ботев” – с. Глогово, сребърните отличия са за връсниците им от ОУ “Васил Априлов” – с. Градешница, а заслужени шампиони станаха учениците от СОУ “Георги Бенковски” от Тетевен. В групата 9-12 клас първото място отново извоюваха домакините – учениците от СОУ “Георги Бенковски”, сребърните медалисти са предсравителите от ПГСЕУ “Б. Маринов”, следвани от щафетата на ПГГСД “Сава Маринов”.