Мнения

Лагер-школа по състезателна информатика

От 5 до 11 септември в СОУ „Цар Симеон Велики“, град Видин се провежда националната лагер-школа по състезателна информатика, където се подготвят най-добрите млади български информатици.

На откриването на школата присъства и д-р Николай Нетов, ръководител на проекта Microsoft YouthSpark – CareerIT, който от името на СЗСФ на СУ „Св. Климент Охридски“ предостави на всички участници в школата безплатен достъп до платформата за електронно обучение Microsoft Imagine Academy. След приключване на обучението си, учениците ще могат да се явят безплатно и на професионален сертификационен изпит по програмата Microsoft Technology Associate.

Програмата „Microsoft Technology Associate” помага на студентите и учениците да подобрят значително възможностите си за кариерно развитие в областта на технологиите, да се подготвят за сертификационните изпити, през които следва да преминат, както и да демонстрират вече налични познания в областта на ИТ инфраструктурите и софтуерните технологии.

След като преминат успешно през сертификационната програма на Microsoft, младите таланти ще получат достъп до членския сайт на Microsoft, който обединява множество сертифицирани професионалисти от над 140 държави в целият свят.

Microsoft YouthSpark e глобална инициатива на Майкрософт, която цели да осигури достъп на всички младежи до изучаване на компютърни науки и по този начин им помага да постигнат повече за себе си, семействата и общността си. Програмата дава възможности за развитие на повече от 300 милиона млади хора по света.

Източник: Microsoft