Ученици

Кървав инцидент в плевенско училище

Момиче на 15 години е намушкала с нож в корема съученичка на 16 години в професионалната гимназия в плевенския квартал „Сторгозия“, съобщава пресцентърът на МВР. Сигнал за инцидент е бил подаден днес към 11:05 часа и на място веднага пристигнали криминалисти и инспектори от детска педагогическа стая.

Те заварили раненото в корема 16-годишно момиче, което веднага било откарано в болницата, оказана му е медицинска помощ и е оставена за лечение без опасност за живота.

На този етап е изяснено, че непълнолетната е ранена от своя съученичка на 15 години след възникнал скандал между двете в едно от междучасията. Това не било за първи път, ученичките често се карали. Заради непоносимостта между двете училищното настоятелство е предупредило родителите им – били викани и на разговор, за да помогнат в изглаждането на отношенията.

По първоначални данни този път разпрата била заради сенки за очи и се разразила във фоайето на школото, където 15-годишната внезапно извадила джобно ножче и пробола опонентката си.

С извършителката работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая. Джобното ножче е иззето от директорката на училището и е предадено на полицаите с протокол. Момичетата нямат криминални прояви.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 129 ал.1 от НК. Сезирана е Районната прокуратура в Плевен.