Институции Ученици Училища

Къде се удължава грипната ваканция?

Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Пернишко, Русе и Силистра ще останат в грипна ваканция до края на седмицата, стана ясно от цитирана от БНТ информация от образователното министерство.

До второ нареждане в принудителна ваканция остават Плевенска и Габровска област. Там бяха открити първите случаи на коронавирус в България – двама мъже в Плевен и две жени в Габрово, като едната е медицинска сестра. Всички те са под болнична карантина и са в добро общо състояние.

Със заповеди на кметовете на Каспичан, Нови пазар и Смядово от днес до края на седмицата няма да има учебни занятия в училищата в съответните общини. Това съобщи на БТА Юлиян Тодоров – началник на Регионалното управление на образованието /РУО/ в Шумен.

Като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, се преустановяват пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна.

Отлагат се още планираните състезания и олимпиади. Няма да се осъществяват и квалификации, и обучения на преподавателите – до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.

Източник: novini.bg