Учители

Кунева: Не вярвам в реформи без пари

„Не вярвам в реформи без пари, така не става. Затова, когато започне бюджетната процедура за 2017 г., аз ще поставя на масата това, което беше записано в Колективния трудов договор” подчерта Меглена Кунева.

Оказва се, че става дума за 10 %, но те са знак, че държавата я е грижа, че има план за бъдещето, към който се придържа. „Изречението „ образованието е приоритет“ не е клише, то показва зрялост на обществото и политическата класа, разбиране, че в днешния свят то е единственият ни път да имаме конкурентоспособна икономика”, каза още Кунева.

Целта е да имаме умни, способни деца, да виждаме как постигат все по-добри резултати на международните изследвания като ПИЗА, но няма как да това да се постигне без учителите.

Истинската политическа цел е държавата да предостави всички възможни условия на учителите. „Не става въпрос само за заплати, но и за подкрепа – затова и една от осите на оперативната програма е насочена именно към квалификация на учителите”, каза още министърът на образованието.

Източник: МОН