Ученици

Кунева настоява за стриктен контрол на отсъствията на ученици и учители

Министърът в оставка Меглена Кунева заяви, че настоява регионалните управления на образование да не спират с прилагането на стриктен контрол по отношение на отсъствията на ученици и учители, както и да следят за фиктивно записване на ученици.

По думите й, такива феномени засилват недоверието в образователната система. Трябва да сме иновативни за много неща, но дисциплината е сфера, в която трябва да сме консервативни, каза още тя.

Трябва да застанем до нашите учители, когато ученик говори по телефон в час или обижда учител, независимо кой е баща му, категорична беше Кунева!

Тя благодари на началниците на управленията за подкрепата, която оказват на директори и учители за лесното адаптиране към промените, произтичащи от новия училищен закон. Искам специално да ви благодаря за куража, постоянството и професионализма. Вие сте в основата на голямата образователна реформа, от която страната ни толкова се нуждае. Беше трудно да се удържи натискът тя да бъде отново отложена и се радвам, че успяхме. Смятам, че беше правилно решение да поставим учителя в центъра на нашите усилия, каза още Кунева.

Източник: МОН