Мнения

Кунева: Мисля, че успях да стабилизирам системата!

Вярвам в еволюцията. Ако оставяш на този, който идва след теб, нещо добро, значи си свършил полезна работа за държавата. За времето, през което бях министър, мисля, че успях да стабилизирам системата и проф. Николай Денков може да стартира успешно.

Той е автор на плана за оперативната програма за образованието и това също много му помага. Той не е излизал на практика от министерството от времето на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки. Проф. Денков не е част от моя екип от април месец.

Това каза пред камерите на БНТ бившият министър на образованието Меглена Кунева. В тази оперативна програма са заложени 1.3 млрд. Това е огромна сума за нашето образование. Ние вече се видяхме два пъти с проф. Денков.

Аз съм спокойна за министерството и съм убедена, че той ще се справи. Аз спрях определени проекти по ромската програма, чрез които едни пари щяха да отидат в погрешни ръце. Мога да дам пример. Един проект беше написан за училище, в което изобщо не учат ромски деца.

По случаите тече разследване. Моята задача беше да не се допускат течове и корупция. Това трябва да бъде задачата и на следващия, и на по-следващия министър. Имахме одит през октомври и са написани предписания. Това е най-важното за нашата държава – контрол, категорична беше Кунева.

Източник: novini.bg