Ученици Училища

Кръчма в двора на училище: Трябва ли да е там и законно ли е?

Вече 17 години от 7 СОУ „Св. Седмочисленици” в район Средец водят съдебни битки и дела, за да запазят двора на училището от разположената в близост кръчма.

Според учителите мястото на заведението изобщо не е там и това е пълен абсурд. Ръководството смята, че дворът принадлежи на школото и евентуално заграждане е незаконно. Въпросната част от двора обаче е частна. Към момента няма информация за изпълнение на изискванията за строежи. Мястото е опасно за учениците, тъй като наоколо има множество строителни материали и стърчащи метални елементи.

Освен това и пречи на часовете по физкултура. В района е имало и метална ограда, след обжалване от страна на училището, оградата е била премахната. Днес обаче собствениците на заведението отново искат да си заградят имота, сподели директорът на Дирекция „Общински строителен контрол” Влади Калинов, пред Нова телевизия.

Той сподели, че училището е паметник на културата. Ние сме притеснени, че заведението стана част от двора. Не е правилно да има подобно заведение точно в двора на учебно заведение. Разберете това не е магазин за книги или дрехи, а една кръчма, сподели зам.-директорът Атанас Ненов. Ръководството на училището ще предприеме действия и ще оспорва констативния акт, като ще си търсят правата. Призовани бяха и всички родители да защитят училището на техните деца.

Източник: nova.bg