Институции Ученици Училища Учители

Красимир Вълчев: Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици

„Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата и няма да отпада учебен материал“, заяви министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.
Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, съобщава БНР. Министърът уточни: „Тези 303 училища, които избраха през декември да не учат, да провеждат проектни дейности, сега ще учат през юни. Останалите ще предложат занимания по интереси. Вероятно повече ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение – това е допълнителното обучение за преодоляване на образователни трудности“.
Присъствено ще се проведе външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас, като няма да отпада материал. „Има предпоставки то да бъде проведено при спазването на всички епидемични условия. Учениците ще бъдат между 8 и 13 в зала в зависимост от големината на класните стаи, така че да има отстояние между тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове“.

Източник: БНР