Институции

Красимир Вълчев: Бъдещето ни зависи от това да възпитаваме образовани млади хора

В навечерието на първия учебен звънец повече от всякога съм убеден в нуждата от достъпно и качествено образование за всички деца. Вярвам, че без добро образование няма да бъдем успешни като нация, силни като държава. Бъдещето на обществото ни, на икономиката и развитието на страната, на сигурността ни, зависи от това да създаваме и възпитаваме образовани млади хора, казва в обръщението си към учениците, учителите и родителите за началото на новата учебна година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Скъпи ученици, знанието, което могат да ви дадат учителите, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодолявате трудностите и да изпълните своите мечти. Задача на училището е да ви подготви за живота, да ви даде нужните умения, да ви помогне да израснете като личности, като достойни хора“ – с тези думи се обръща към учениците министър Вълчев. Той отбелязва за учителите, че техният професионализъм, опит и знания са необходими, за да се справим, ние и децата ни, с предизвикателствата в съвременния свят.

„Признанието към вашия труд не трябва и няма да се изчерпва с поздравленията в навечерието на новата учебна година. Ние ще положим всички усилия, за да осигурим онази необходима ви подкрепа, за да гарантираме чрез вас качеството на обучението и образованието, които учениците ни заслужават“, уверява учителите в началото на новата учебна година министър Красимир Вълчев. В обръщението си към родителите образователният министър посочва, че вярва, че за всеки от тях постиженията на децата са най-голямата награда.

„От вас зависи да възпитате любовта към знанието и интереса към новото и затова казвам, че вие сте опората и партньорът, без който училището не може да съществува. Разчитам, че ще работим заедно, за да бъде българското училище онова, което си представяме и желаем за своите деца“, се обръща към родителите министър Вълчев.

Към първокласниците образователният министър отправя думите: „В този толкова важен за вас ден искам да ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните възможности, които познанието ще ви даде. Бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си, обичайте приятелите си и учете, за да бъдете успешни и щастливи“. 15 септември е един от най-празничните дни в българското училище, казва министър Вълчев и пожелава на учениците, учителите и родителите „успешна нова учебна година, много късмет и здраве“.

Източник: novini.bg