Учители

Красимир Божинов е „Учител на месеца” от мрежата Teacher.bg

На всеки три месеца сайтът ще определя най-активния от регистриралите се учители и ще го награждава за приноса му към общността. Мрежата на учителите-новатори е съвместен проект между Майкрософт България, Българската телекомуникационна компания (БТК) и Асоциация „Потребител БГ”.
 
Учителят на месеца е избран заради своята активна блог страница (http://kr_bozhinov.teacher.bg), чрез която споделя опит и положителни практики с всички регистрирани. Основният акцент на блога му е използването на информационните технологии в класните стаи, полезни съвети за технологичното подсигуряване на учебния процес, както и полезни връзки към положителни образователни практики от България и от света.
 
Красимир Божинов е един от първите регистрирани учители-новатори в сайта www.teacher.bg и един от най-активните с множество публикувани мнения, коментари, съобщения и материали.
 
Най-активният учител за януари получава учебници, учебен софтуер, мишка и клавиатура от Майкрософт България. Божинов получи и шест месеца безплатен достъп до Интернет през високоскоростната ADSL технология на БТК. Учителят ще има възможност да тества и безжичния Wi-Fi достъп до мрежата със скорост 2048 Kbps. Той ще получи и слушалки и тримесечен курс по английски език от Kabinata.com, както и комплект български образователен софтуер „Училищна програмотека” от фирма Брейнуер .
 
Освен от Майкрософт България, чрез своята инициатива „Партньори в познанието”, БТК и Асоциация „Потребител БГ” Мрежата на учителите-новатори се подпомага от сайтовете www.dechica.com и www.Kabinata.com. Целта на портала е да предостави на българските учители и всички, ангажирани в системата на народната просвета интерактивна платформа за онлайн комуникация, представяне и споделяне на добри практики, интегриране на новите информационни и комуникационни технологии в класните стаи.
За коментари и мнения по темата тук: https://teacher.bg/cs/forums/t/3089.aspx