Мнения

Край на чакането! Microsoft представи Windows8!

Вчера, 25 октомври, световният софтуерен софтуерен гигант Microsoft представи глобално новата версия на най-популярната операционна система Windows. Windows 8 предоставя на потребителите бърз и плавен механизъм на работа, както и преобразен интерфейс.

От днес, 26 октомври, потребителите и компаниите в цял свят ще могат да работят и да се забавляват с всички нови функции на Windows 8 – красив нов потребителски интерфейс и много интересни приложения в Windows Store на повече от 1000 модела компютри и таблети, сертифицирани за Windows 8.

„С представянето на Windows 8, Microsoft предлага на света един изцяло нов Windows“, заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

„Независимо дали предпочитате таблет или компютър, дали искате да създавате съдържание, да работите или да се забавлявате – Windows 8 предлага персонализирано изживяване, което отговаря на специфичния стил и изисквания на всеки един от нас“, допълни той.

Windows 8 е създаден, за да бъде лесен за работа и интуитивен, без значение на какво устройство се използва – с докосване или с мишка и клавиатура. Новата операционна система залага на персонализиран стартов екран, който дава лесен достъп до най-използваните приложения и съдържание, изцяло нов Internet Explorer 10, който е идеален за работа със сензорни екрани, Skype, вградени облачни възможности със SkyDrive и др.

Windows 8 ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като Windows 8 Pro е предназначен за професионалистите и любителите на технологии. Той ще включва всички функции и характеристики на Windows 8, както и разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др. За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker. Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Toй ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.

В България потребителите ще могат да работят с Windows 8 с избор от над 30 вида компютри и таблети. В допълнение към предлаганите нови устройства, те могат също така да ъпгрейднат старите си компютри до новата операционната система.

До края на януари 2013 г., потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58,66 лв (еквивалент на 29,99 евро).

Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29,32 лв.

Повече информация за предложението може да намерите на www.windowsupgradeoffer.com

Какво казаха партньорите на Microsoft за Windows 8:

„Вярвам, че Windows 8 ще даде нови възможности на хората да използват информационните технологии. Ще разшири кръга на потребителите. Затова се постарахме да сме първи на българския пазар с най-широката гама от модели в търговската мрежа“, Данаил Вълков, мениджър на Acer за България.

„Samsung e първата компания, която предлага пълна гама устройства, специално оптимизирани за Windows 8. Microsoft е наш съмишленик в идеята да осигурим най-доброто смарт изживяване. Нашият богат опит в дизайна и технологиите в комбинация с интуитивните функции на Windows 8 предлагат на потребителите устройство, което ще им помогне да бъдат продуктивни в работата си или с което да се забавляват у дома”, коментира Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в българския клон на Samsung Electronics.

„Водещото при нашите най-нови продукти VAIO са ярките и бързи сензорни дисплеи, управлявани от 10 точки на допир едновременно, които използват предимствата на операционната система Windows 8. Като развиваме нашата гама продукти така, че да използват пълната мощ на Windows 8 и в комбинация с неустоимите приложения и мрежови услуги на Sony, ние доставяме на потребителите уникално изживяване. Нашият иновативен хибриден слайдър, изящният Ултрабук и стилните ноутбуци – всички наши Windows 8 VAIO модели правят красиво интуитивни работата и забавлението – независимо дали сте вкъщи или на път“, Масато Накано, вицепрезидент „Мрежови продукти“, Сони Юръп Лимитид.

„Навлизаме в исторически преход от епохата на персоналните компютри към новата ера на облака, където всяко устройство трябва бъде интуитивно, мобилно и адаптивно“, заяви Джони Ши, президент на ASUS. „С Windows 8 и с постоянния ни стремеж към изключителни иновации, ASUS е в челните редици на този преход“.