Ученици

Край на кризата в столичното 19 СУ „Елин Пелин“

Министерство на образованието се намеси и сложи край на кризата в столичното 19 СУ „Елин Пелин“, където в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат децата си в клас заради агресивен ученик.

Напрежението ескалира, след като учителите обявиха, че ще излязат на ефективен протест, ако до края на учебния срок държавните институции не им помогнат да решат проблема с агресивното поведение на третокласника.

Педагози споделиха, че те непрекъснато са удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритан.

„Това е недопустима среда за работа“, споделиха учителите. „Замеряна съм със стол от това дете“, оплака се на свой ред библиотекарката.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, обявиха, че са предприели действия.

В крайна сметка от МОН взе нещата в свои ръце и след разговори между тях и представители на Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, е взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие.

То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му, пише „Труд“.

От идния понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен, защото от една седмица съучениците на проблемното дете учеха в сградата на общината.

Източник: dnes.bg