Ученици

Конкурс “Рецептите на баба“

Конкурсът „Рецептите на баба“ ще се проведе за седма поредна година. Той се организира от „Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7“ и се организира съвместно с Националния дворец на децата.

Инициативата има статут на Национален конкурс и е част от календара за извънучилищни дейности на МОН. Целта на „Рецептите на баба“ е да предизвика интереса на децата към традиционните на българина – фолклор, традиции, кулинария.

Паралелно с конкурса за рисунка се провежда и литературен конкурс без ограничения на стил и жанр на произведенията. Конкурсът стартира през януари всяка година и завършва през март. Започва с покана за участие към различни училища, читалища и центрове за работа с деца и следва фиксиран период за изготвяне и изпращане на рисунките.

Професионално жури избира най-добрите рисунки и те стават част от Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“ като пътуваща национална изложба.

Конкурсът „Рецептите на баба“ започва на 21 януари, а децата са разделени на три възрастови групи – деца до 7 години, деца между 8 и 10 години и деца между 11 и 14 години.

Пълна информация за конкурса