Учители

Конкурс за учители творци за шеста поредна година

За шеста поредна година издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ имат удоволствието да обявят Националния литературен конкурс за учители-творци, в който могат да участват със свои произведения действащи учители и директори от цялата страна.

Тази година конкурсът се посвещава на 100-годишнината от рождението на големия български писател Павел Вежинов. В негова чест за първи път имаме и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на един от известните му романи – „Бариерата“. Бариерата вътре в нас или между нас, видимата и невидимата бариера, която препречва житейски ситуации и съдби, хора и поколения. Бариерата – така, както я разбира всеки от творците.

Докато тече конкурсът, някои от получените произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, а след приключването му предстои издаването на избраните от журито произведения в общ сборник. Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2014 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и трите големи награди в категориите проза, поезия и есе. Ще има и специална награда за участник, който за първи път се включва конкурса.
Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. „Учителско дело“, в. „Аз Буки“, „Литературен вестник“ и мрежата на учителите новатори teacher.bg.

Правила за участие:

•Всеки участник има право да изпрати до три произведения, свързани с темата на конкурса – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).

•Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

•Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.

Крайният срок за изпращане на материалите е 22 август 2014 г. включително.
 
•Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.

•Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com