Ученици

Конкурс за ученическа рисунка на тема “Наследството на коренните жители на САЩ“

Посолството на САЩ в София обяви конкурс за ученическа рисунка на тема „Наследството на коренните жители на САЩ“ по повод Месеца на наследството на коренните жители на Северна Америка.

Всяка година през месец ноември американците почитат постиженията, приноса и жертвите на коренното население на Северна Америка.

Участниците трябва да са ученици на възраст между 6 и 18 години, учещи или живеещи в България. При оценяването на творбите участниците ще бъдат разделени на четири възрастови групи-6 до 8 години; 9 до 11 години; 12 до 14 години; и 15 до 18 години.

Всеки кандидат може да участва с една или две творби на една от следните теми:
1. Коренните жители на САЩ
2. Културно многообразие
3. Митология
4. Природа

Творбите трябва да са създадени специално за конкурс и могат да са от следния тип: рисунка, картина (акварел или маслени бои), графика, плакат или фотография.

Посолството на САЩ моли участниците да изпратят дигитални изображения на своите творби, а не самите творби на Sofia_Art@state.gov не по-късно от 5 декември (понеделник) включително. Заедно с творбите участниците трябва да изпратят и пълното си име, възраст и телефон за обратна връзка, на който можем да се свържем с участника, с неговото семейство или училище.

Творбите ще бъдат оценени от жури, съставено от служители на Посолството на САЩ, като победителите ще получат сертификати и награди от Посолството.

Изпращайки рисунки за конкурса, участниците и техните родители предоставят на Посолството на САЩ и на Американските центрове в България всички права върху тези творби за евентуалното им използване в бъдещи рекламни материали.