Ученици

Конкурс за млади презентатори “Думата е на младите“

Информационният център „Европа Директно“- София обяви конкурс за млади презентатори в публични събития под наслов „Думата е на младите“, част от инициативата на центровете „Европа Директно“- София, „Европа Директно“- Русе и „Европа Директно“- Пловдив.

В конкурса могат да участват студенти и ученици, навършили 18 години, от български учебни заведения. Целта на инициативата е да отличи млади презентатори за серия от предстоящи младежки дискусии, свързани с изборите за Европейски парламент през 2014 г.

Дебатите ще се проведат в периода януари – март. Желаещите да се включат могат да изберат една от следните форми за участие: презентация (до 10 слайда); есе (до 400 думи); разказ (до 3 600 знака) или видеоклип (до 5 мин) на една от следните теми:

– „Да гласуваш за първи път“ – за ученици;
– „Качество на живот в Европейския съюз“ – за студенти.

Ще бъдат избрани два материала, чиито автори ще получат правото да участват като презентатори в младежките дебати, заедно с представители на информационните центрове „Европа Директно“.

Освен възможността да представят пред връстниците си своите идеи за бъдещето на Съюза, двамата победители в конкурса ще спечелят електронна книга. Трима от останалите участници ще получат награди под формата на рекламни и информационни материали за ЕС.

Крайният срок за получаване на материалите е 10 януари 2014 г.

Допълнителна информация