Мнения

Конкурс за Младежки екип Европа 2012

Европейската комисия, чрез Представителството си в България, организира конкурс за участие в Младежки екип Европа (Team Europe Junior), част от мрежата Европа Директно в България.

С този конкурс Европейската комисия в България цели да събуди интерес и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно ЕС, политиките на ЕС, гражданството в ЕС и значението на европейската интеграция. Давайки своя личен пример младежите от Екип Европа ще допринесат за тази кауза.

Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията „Отново на училище“ през 2012 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.

Да говорят пред и с най-различни хора в България за Европейския съюз, за европейските политики, за гражданството на ЕС и за европейските теми, които вълнуват всички.

Първи етап – изпращане по електронен път на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и презентация по зададени европейски теми. Кандидатите, които получат над 30 точки, ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията си пред жури и публика.

Още информация за конкурса