Ученици

Конкурс за детска рисунка „Гърция през моите очи“

Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката туристическа организация в България организират за трета поредна година конкурс за детска рисунка „Гърция през моите очи“.

Тази година конкурсът e включен в програмата на ГФК, посветена на популяризирането на гръцките паметници от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.

Тема на конкурса са паметниците: Акрополът, Делфи, Храмът на Аполон Епикуриос във Васес (Пелопонес), Света гора, Метеора, християнските паметници на Солун, Епидавър, средновековният град на о-в Родос, Мистра, о-в Делос, Олимпия, храмът на Хера на о-в Самос, Вергина, Микена, о-в Патмос, старият град на о-в Корфу, манастирите Дафни, Осиос Лукас и новият манастир на о-в Хиос.

Целта на конкурса е да подтикне децата и младежите в България да представят с помощта на цветовете и формите съответните гръцки паметници, приближавайки ги по този начин до гръцката история и култура. Успоредно с това им дава тласък към популяризирането, защитата и опазването на собственото им културно и природно наследство.

Формат: Максимален размер на рисунките – 50х70 см.
Материали: бои, моливи, флумастери и други пособия за рисуване.

Рисунките трябва да бъдат изпращани до 15 май на адрес:
Гръцка фондация за култура
ул. „Георги Бенковски“ № 51
София 1202

Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация:

  • име на художника
  • възраст
  • пощенски и електронен адрес
  • телефон за контакти

Oще информация