Ученици

Конкурс “Дърво с корен“

За трета поредна година Фондация „ЕкоОбщност“ обявява набиране на номинации за конкурса „Дърво с корен“. С него търсим не най-дебелото, най-старото, най-високото или най-красивото дърво, а най-обичаното и запечатало се в сърцата и умовете на хората.

Ако има дърво, което наистина обичате и цените – вие, вашето семейство, приятели или дори цялото ви населено място – разкажете ни за него! Разкажете ни защо то е ценно за вас и какво ви накара да го запомните и обикнете – неговата история, вашата случка с него или нещо друго, което го е запечатило завинаги в сърцето ви.

Дървото победител ще получи привилегията да представи България в международния конкурс “Европейско дърво на годината 2013” и ще бъде обгрижено с необходими мерки за подобряване на състоянието му.

В конкурса ще бъдат отличени победители и в две допълнителни категории – „Млад природолюбител“ – за деца от 6 до 14 годишна възраст и „Дърво с бъдеще“ – за хора, засадили в последните 5 години млада фиданка и грижещи се за нея.

В „Дърво с корен 2012“ могат да участват всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора.

Конкурсът „Дърво с корен“ на Фондация „ЕкоОбщност“  се провежда  с подкрепата на „Алпин Джобс“, „Адвенчър нет“, National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.