Ученици

Конкурс “Втори шанс за стария компютър“

В днешно време технологиите така бързо се развиват, че ние ги сменяме много често и с голямо целеустремление. Преди 20 години компютрите са били почти колкото цяла стая, преди 10 бяха достатъчно големи, че да заемат половината ни бюро, а днес вече са толкова малки, леки и компактни, че си ги носим навсякъде а не рядко и в джоба.

Технологиите обаче и преди и сега предоставят множество възможности за изследване и творчество. Затова нека използваме поостарелите и вече неизползваеми технологии за нещо свежо и готино. Виж какво ще ти хрумне за всичката пластмаса, метал, кабели, слушалки, поставки, мишки и т.н. Всичко друго, което попадне на пътя на въображението ти, може да се включи в скулптурата – стар телефонен апарат, защо не черно-белия телевизор Опера, изостанали тетрадки, ежедневните отпадъци, които иначе директно отиват в кофата за боклук.

Условия за участие:

Съберете се екип от 3-4 съученици. Създайте идея за скулптура от стари части и разнородни отпадъци. Донесете я и покажете я на всички на 12 май в Южния парк на Фамилатлон.

Спечелете комплект туристическа екипировка за незабравими приключения по цял свят за отбора избраник на журито или мултимедийни комплекти, за да сте в крак с времето, за отбора фаворит на публиката. Скулптурите ще бъдат оценени на място от журито и публиката.

Стъпки към успеха:

Създаването на скулптурата ще има различни страни – аналитични, творчески, технически. Затова помислете за тях и разпределете задачите равномерно и според интересите и уменията на хората от екипа.

Разработете идеята в проект. По-лесно е да направите общ план на това, което искате да се случи с частите, които сте харесали за своята скулптура.

Помислете за посланието, което отправя вашата скулптура. Какво казва тя на хората? Можете да обвържете идеята си с голяма цел.

Използвайте всичко, което мислите, че ще ви свърши работа. Не ограничавайте въображението си.

Докато разработвате идеята в детайли, мислете за нейното осъществяване. Ако имате възможност, дори сглобявайте различни елементи паралелно с творческия процес.

Когато осъществявате практически проекта, не забравяйте, че това е първи опит, който може да стане нещо по-голямо. Не се разочаровайте, ако не изглежда точно така, както сте си го представяли.

Следете за размерите на скулптурата от гледна точка на пренасянето й до Южния парк на 12 май. Препоръчваме ви да донесете цялата сглобена скулптура. Това ще ви спести време и излишни усилия и объркване при сглобяването.

Ако имате желание да се включите в конкурса и да спечелите туристическа екипировка или мултимедиен комплект за компютър, пишете ни на helpline@online.bg и оставете телефон или имейл за връзка.

Ние ще се свържем с вас с повече информация относно мястото и часа на събитието. Очакваме също така всякакви въпроси, свързани с конкурса, на координатите на Българската линия за онлайн безопасност имейл helpline@online.bg, в Скайп на blobbg и на телефон 124 123.