Ученици

Конкурсът “Дърво с корен“ приема номинации до края на месеца

Броени дни остават до крайния срок за подаване на номинации за конкурса „Дърво с корен 2012“ на фондация „ЕкоОбщност“. До 31 август 2012 г. всеки може да разкаже и представи дървото, което го е впечатлило – с историята, с големината и величието си, с интересна история и факти за значимостта му. Конкурсът „Дърво с корен“, организиран от Фондация „ЕкоОбщност“, се провежда за трета поредна година и е част от конкурса „Европейско дърво на годината“.

Дърветата, номинирани за участие в конкурса, ще се състезават за основната награда – грижа за подобряване на състоянието им. В две допълнителни категории за награди ще бъдат разгледани и номинациите на дървета, подадени от деца на възраст от 6 до 14 години и на млади фиданки, засадени през последните 5 години (съответно в категориите „Млад природолюбител“ и „Дърво с бъдеще“).

В „Дърво с корен 2012“ могат да участват всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или неформални групи от хора.

Малкото оставащо време до крайния срок на конкурса съвпада със сезона на летните отпуски и ваканция. Все още всеки има възможност да използва свободното времето в града, селото или сред природата, за да заснеме и сподели историята на дървото, което го е развълнувало. Необходимите материали за участие, които трябва да се изпратят, са снимки, история, информация за местоположението на дървото и характеристиките му.

Подробности са публикувани на страницата на Фондация „ЕкоОбщност“ (www.bepf-bg.org).

През м. септември журито на конкурса ще разгледа номинациите и ще излъчи най-добрите за определяне чрез онлайн гласуване на победителя в конкурса. Всички желаещи да подкрепят своя фаворит, ще могат да дадат гласа си на интернет страницата за конкурса на фондация „ЕкоОбщност“ през м. октомври (гласуването ще приключи на 31 октомври 2012 г.).

Конкурсът „Дърво с корен“ се провежда от Фондация „ЕкоОбщност” за трета поредна година в България. През изминалите две години победителите в българския конкурс успешно преминаха през конкурса на европейско ниво, като се класираха съответно на второ място през 2011 г. и на трето – през 2012 г.

Конкурсът „Дърво с корен” на Фондация „ЕкоОбщност“ е част от международния проект „Европейско дърво на годината“ (www.treeoftheyear.org) на Фондация „Партньорство“ – Чехия. Осъществява се с подкрепата на „Алпин Джобс“, „Адвенчър нет“ и National Geographic Kids България.