Ученици

Колко минути трябва да е голямото междучасие?

Броени месеци след като учениците искаха повече ваканция и почивка, преди няколко дни те излязоха с нови претенции – за по-дълго голямо междучасие. Децата са възмутени, че сегашните 20 минути не им стигат да слязат от последния етаж на училището до близкия магазин, да се нахранят и да се върнат за следващия час.

Те създадоха събитие в социалната мрежа Фейсбук, което обещават да посетят повече от 40 000 души на 28 май. Учениците искат междучасие от 30 минути.

Всекидневникът „Монитор“ публикува няколко интересни мнения от форумите на Dir.bg по темата:

!!!
Как само половин час бе! Няма време и три бири да изпиеш.

019:
Не виждам новина тук. В училището на дъщеря ми голямото междучасие си е 30 мин. По правилника, доколкото знам, учителският съвет избира точно колко да е голямото междучасие, а не повече от 30 мин.

Dddddddddddd:
Учениците са в постоянно междучасие.

Чужд:
Елате и вижте какво става в училище през „голямото“ междучасие. Малките деца са неудържими и невъзпитани, а големите бягат да пушат зад сградата- затова ли да им се увеличи междучасието- да се тровят???

Един стегнат учебен процес е по-ефективен, а и по-добре да се помисли и да се действа за написване на истински учебници, а не справочници, от които да не се разбира нищо и децата да се принуждават да ходят на частни уроци. Мисля, че това е целта на занятието. А и учебници трябва да се пишат от можещите. Това, че си професор, не означава, че си можещ.

МахайтЕ ЧАсовете направо:
По-зле от цялата неграмотност, дето ни залива на всички нива, няма как да стане.

Иванов от Горна:
Че аз като бях в даскало, то си беше 30 голямото, но след втория час, а започвахме в 7:30 – ужаст.

Учител:
Игнатов, министрите се сменят често !! Какво обаче остава след тях !! Нищо!! Това е отговорът !! Утре ще поискат 50 минути, после един час !!Все ще им е малко !!

Иван Пешев:
Не стига, че ви падат знанията с всяка изминала година и от МОН се чудят как да нагласят скалите за оценяване, че да не би някой да се засегне от факта, че е получил напълно заслужена двойка, ами им било малко.

Roditel:
Защо ли си мисля,че децата са продукт на родителите си. Възпитанието се дава най-напред у дома. В УЧИлището се дават предимно знания. Крайно време е да се спре да се гледа на училището като на паркинг за досадничета. Децата са НАШИ, а не на учителите.

Владко:
И родителите, и учителите, и дружките на улицата. Всички играят роля. Последното се контролира трудно, а първото и второто са обречени на провал без еднопосочни и частично съвместни действия.

Забележка: Правописът е запазен

Аргументацията на учениците (от фейсбук, без редакция)

Отиване От Стая В Стая (Без Задържане От Госпожа) – 2 минути!
Отиване От Стая В Стая (Със Задържане От Госпожа) – 4 минути!
Отиване До Магазина – 4-5 Минути!
Избиране На Храна И Пиене В Магазина – 5 Минути!
Редене На Опашка В Магазина – 5-6 Минути!
Връщане От Магазина – 3 минути!
Време За Ядене – (-5минути)
Ето За Това Искаме Междучасието ни да е поне 30 минути!!!

Още по темата: