Учители

Колко и какви трябва да са правата на директорите на училищата?

Почти няма професионална сфера, в която да няма напреженение, дори и когато заплащането е атрактивно. Директорът винаги и почти навсякъде е бил обект на критики и недоволство от страна на персонала, разбира се с малки изключения!

„Мисля, че многото проблеми в системата настъпиха, когато дадоха твърде много права на директорите…!”, смята учител, оставил мнението си във форум във фейсбук. Той поставя нова тема, която касае правата на учителите, паравата на директорите и калибрирането на двата вида права помужду им – в едни общи права.

„Аз мисля, че проблеми с учителите винаги е имало! Един образован, активен и мислещ човек винаги ще намери начин да изкарва по-добри пари, вместо да стане учител”, смята преподавателят, коментирайки, че независимостта и самостоятелността на учителите са били ощетени от това, че директорите на училищата, според него, са плучили извънредни правомощия, за сметка на орязаните права на учители.

По думите му, от това страда възможността за изява на креативността на преподавателите и те се разочароват от професията, като някои дори я напускат!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg