Учители

Кои ще се възползват от новата наредба за пътуването на учителите ?

Преди празниците се появи информация, че учители, които пътуват от едно населено място в друго, ще бъдат овъзмездявани финансово. Това породи буря от кометтари в социалните мрежи. Ето само част от мненията, които учителите идказаха публично:

„И какво сега? Да напускаме работа, тъй като работим в „големи“ градчета с по 7-8000 жители? Ами аз три години бях в „голям“ град на срочен договор и не се появи никакъв кандидат и от немай къде ме назначиха на постоянен договор. И сега какво, пак питам? Откъде ще намерят учители, за да сменят нас, пътуващите? Как успяват от МОН стратегически и постепенно да отблъскват педагозите от професията? И как тихомълком през ваканцията намериха от МОН най-подходящото време да я измислят и публикуват тази наредба? А официално искат да мотивират млади хора. Как? С тази нова наредба ли? Явно ще ги заставят да се заселят по селата и малките градчета, но забележете, дискриминационното разграничение, под 5000 жители! Дано успеят, иначе ще вкарваме и учители от Китай.”

Друго мнение гласи: „А на тези от големите градове!? 🙁 Или да си сменят по два автобуса и да си траят….!?…И да си вадят по стотина лева от джоба си за пътни…ние по-малко ли сме учители от селските такива, че ни подлагат всяка година на такава дискриминация!!!?…”.

Част от преподавателите пък питат, „къде са синдикатите?”!!!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg