Ученици

Кмет отпусна четири стипендии на изявили се ученици

Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев издаде заповед, с която отпуска стипендии на четирима ученици по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, пише сайтът targo.org.

Стипендия получава Светозар Диянов Стоянов от Първо СОУ, класиран на второ място – индивидуално, по тенис на маса в Ученически игри 2001-2012, възрастова група юноши 8-9 клас. Стипендията му е в размер на 135 лв. месечно и се изплаща в срок от една година.

Същата сума ще получат и Мустафа Бехчетов Мустафов от Второ СОУ, класиран на първо място в раздел „Поезия“ в Националния конкурс „Моите детски мечти“ в София, Лидия Красимирова Йорданова, също от Второ СОУ, заела трето място в конкурса за есе „За хляба наш…“, проведен през април в Благоевград и Ангел Мирослав Ангелов от Второ СОУ с трето място в Десетата национална олимпиада по информационни технологии, състояла се в Монтана през май т.г.

Право на подобна стипендия според Наредбата имат деца (до 18 г.) с изявени дарби, заели индивидуално първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание, включени в Програмата за деца с изявени дарби, приета за настоящата година с решение на МС.