Училища

Кмет награждава училища

Кметът на Бургас Димитър Николов ще награди бургаските училища, с най-високи постижение на държавните зрелостни изпити, информира сайтът БургасУтре. Идеята му е тази инициатива да стане традиция на всеки първи учебен ден – 15 септември.

Първите отличени училища ще бъдат ОУ “Васил Априлов”, Математическата и Английската гимназия.

На матурата за четвърти клас 4Б от ОУ „Васил Априлов“” постигна трети резултат в страната. Затова всички ученици от класа, заедно с техния ръководител, ще получат таблети, заредени с електронни учебници за следващата учебна година.

На матурата за седми клас най-добре от бургаските училища се представи Математическата гимназия. За награда там ще бъде оборудван модерен кабинет по физика.

На задължителната матура по български език и литература за 12 клас бургаски първенец е Английската гимназия. Наградата им е нов Certiport център за сертифициране на Office Specialist, който ще е високотехнологично звено.

„Искаме да стимулираме училищата и да им покажем, че упоритият и усърден труд не остава незабелязан. Тази инициатива е шанс да се модернизира учебният процес. Светът около нас върви постоянно напред“, коментира Николов, цитиран от медията.

“С тази инициатива искаме да стимулираме нашите училища, да покажем, че усърдният труд не остава незабелязан, и едновременно с това да модернизираме учебния процес, защото светът около нас се променя и развива”, каза кметът Димитър Николов.