Ученици Училища

Кметовете на Видин и Стара Загора обявиха 4 февруари за неучебен ден

Със заповед на кмета на Видин Огнян Ценков 4 февруари /понеделник/ е обявен за неучебен ден. Това съобщават от община Видин.

Удължаването на грипната ваканция е във връзка с възникналите непредвидени обстоятелства и с цел превенция на риска от заразяване с остри респираторни заболявания. Заповедта се отнася за всички училищата на територията на община Видин, а контрол по изпълнението й се възлага на Венци Пасков – заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“.

Грипна ваканция във Видинска област беше обявена на 24 януари и удължена заради нарасналите стойности на заболеваемост през изминалата седмица, регистрирани са 144 болни на 360.23%.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров 4 февруари 2019 г. (понеделник) е обявен за неучебен ден за училищата на територията на Община Стара Загора.

Това съобщават от пресцентъра на общината. Целта е опазване здравето на учениците и намаляване на риска от заболеваемост, както и постъпилите писма от родители на ученици, съдържащи искане за превенция на респираторните заболявания. След възстановяване на учебния процес и при необходимост, тематичното разпределение на учебното съдържание да бъде преструктурирано за учебната 2018/2019 г. при условия и ред, съгласно изискванията на нормативната уредба, се казва още в заповедта.

Учебните занятия ще бъдат възобновени на 6 февруари 2019 г.(5 февруари е обявен в графика на Министерство на образованието и науката като неучебен за срочна ваканция), посочват от пресцентъра на общината.

Източник: novini.bg