Училища

Класната стая на бъдещето в 30 училища у нас

30 училища у нас ще бъдат снабдени с мобилни компютърни кабинети с преносими компютри, софтуер с интерактивна комуникация между учители и ученици, богато учебно съдържание, както и мобилно зарядно устройство, оптимизирано за пренасяне на техниката между класните стаи, съобщава компанията „Сирма Медия“.

На новата си придобивка от началото на учебната година се радват учебни заведения във Варна и Стара Загора. Важно е да се отбележи, че учебният материал взиман в мобилните кабинети няма да е само по ИТ, а по всички учебни дисциплини.

Тази седмица мобилна класна стая има и в ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, а по-късно този месец се очаква откриването и в училища в Русе и София.

Инициаторите на проекта смятат, че този тип начин на работа значително може да улесни учебния процес. Освен в крак със съвремените технологии, тези които се възползват от предимствата му могат да намалят значително множество допълнителни разходи.

От компанията уточняват, че искат да покажат класната стая на бъдещето и това, че тя може да е реалност навсякъде в страната. При успех на инициативата, тя ще продължи с внедряването на технологиите в още 60 родни училища.