Ученици

Киберфестивал за ученици в рамките на БАИТ ЕКСПО

Националният център за безопасен Интернет и Столична община организират в началото на ноември 5-дневен фестивал на компютъра за ученици в рамките на ежегодното изложение БАИТ ЕКСПО.

От 4 до 8 ноември под мотото „Компютърът моят приятел” в зала 2 на „Интер Експо и Конгресен център” на бул. Цариградско шосе 147, различни институции и организации ще представят свои дейности и проекти, насочени към безопасния Интернет за деца и използването на новите информационни и комуникационни технологии за обучение, общуване и развлечение.

Българската Федерация по Eлектронен Спорторганизира Национален Кибер Шампионат България 2008. В рамките на БАИТ ЕКСПО БФЕС ще проведе републиканско първенство, което ще донесе бонус точки на победителите при  квалификациите за участие в Европейското първенство по електронeн спорт.Ще бъдат направени и демонстрации на компютърни и конзолни игри.

Националният Център за безопасен Интернет от мрежата INSAFE на Европейската комисия организира прожекция на видеофилми, видеоклипове и презентации на проекти за превенция на насилието и рисковете за деца в Интернет.

На специални щандове неправителствени организации и фирми от ИТ-сектора ще изложат свои обучителни и информационни материали, ще бъдат представени новости от света на компютърните игри и технологии.

В рамките на фестивала ще бъде демонстрирана изложба от детски рисунки от конкурса „Аз и моите родители в Интернет” на детския портал Azdeteto.com.

За посетителите ще бъдат организирани редица приятни изненади, участие в томболи с награди, ще има и атрактивна програма.

В рамките на изложението ще бъде проведен и станалият вече традиционен образователен форум с подкрепата на МОН.