Ученици

Кандидат журналист: Герой или антигерой – не е важно!

Дали си герой или антигерой не е толкова важно, защото в крайна сметка всички сме равни„. До този извод е стигнал кандидат срудент на изпита по журналистика в Софийския университет.

Част от бисерите бяха публикувани в Медиапул. На изпита, провел се на 26 юни се явиха 1218 кандидати. Темата, по която трябваше да пишат те беше „Герои на нашето време“.

След проверката на работите става ясно, че доста мераклии за кариерата на Тома Томов, Дмитри Иванов, Кеворкян и Сашо Диков са скарани с граматиката, а освен това и сa и с ограничено красноречие.

Тези хора, наричани герои, са хора като всички нас, просто са придобили известност и, разбира се, много подчитатели… Няма ги вече тези герои като Васил Левски, които да поведат народа към по-добро. Има само жалки певици и депутати, гледащи собствена облага, но никога мислещи за народа, и журналисти, отразяващи техните „геройски“ постъпки, превръщайки ги в идоли, герои на нашето общество. Освен генна на простотията, у нас е и генна на героизма„, категоричен е друг кандидат студент.

Трети смята друго: „Тогава всеки преподавател, изпълняващ отговорно службата си към обществото, стремейки се да разбули мрака на неграмотност от учениците и подстрекавайки ги да използват амортизираните целулозни оръдия на човешката мисъл, наречени книги. Те трябва да са поне мъничко герои„.

А героите – истинските герои, това са хората, които всеки ден се борят за своето оцеляване лавирайки всячески в живота„, сякаш обобщава друг от явилите се.

*Изданието е запазило е автентичният правопис

Още по темата