Мнения

Кандидатстване по програма “Знания за успех“ 2015-2016

През последните три години близо 15 000 гимназисти от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище, благодарение на програма „Знания за успех“ на ФРГИ с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

През учебната 2015-2016 година, за четвърти пореден път ФРГИ ще подкрепи средните училища чрез техните училищни настоятелства да превърнат библиотеките в място, стимулиращо желанието за учене и да осигурят възможности за кариерно ориентиране и развитие на учениците от горен курс на обучение. Тази година фокус на програмата е създаването на електронни библиотеки и инициативи в областта на STEM (Science Technology Engineering and Mathematics – Наука, Технология, Инженерство и Математика).

В конкурса по програма „Знания за успех“ 2015-2016 могат да кандидатстват средни училища чрез своите училищни настоятелства, като участието им изисква изпращане на попълнени формуляр за канидатстване и бюджет на проект на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 1 октомври 2015 г.

Предимство ще имат имат училища от икономически изостанали региони на страната, с по-малък брой население (под 50 000 жители). Училищни настоятелства получили финансиране през предишния период (учебната 2014/2015 година) могат да кандидатстват с нов проект. Този проект, обаче  не може да повтаря дейности, вече осъществени с предходното финансиране.

През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, SAP Labs България е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“. Наградата се връчва от Българската библиотечно-информационна асоциация за принос в развитието на училищните библиотеките в страната. Компанията е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“.

Научете как училищната библиотека се превърна в желано място за учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Криводол, как се изпълни Мисия: Професия в СОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ракитово и труден ли е пътят от „Не искам да ходя на училище“ до „Искам да стана уеб дизайнер“ от сайта на ФРГИ.