Училища

Кандидатстването за статут на българско неделно училище в чужбина ще става по електронен път

Кандидатстването за вписване в Списъка на българските неделни училища в чужбина от тази година ще може да става по електронен път, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

На сайта на МОН в раздела „За българите зад граница“ е разработен специален модул за желаещите да получат финансиране от държавния бюджет за подпомагане на обучението по български език и литература, история и цивилизации, и география и икономика на България. Срокът за подаване на предложенията е до 31 януари 2020 година.

Право да кандидатстват имат организации на българи, живеещи извън Република България, регистрирани съгласно законодателството на съответната държава за извършване на образователно-културна дейност, задгранични представителства, православни църковни общини и Славянобългарският манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“ в Атон, Гърция.

Изискванията към кандидатите са подробно описани в Постановление номер 90 на Министерския съвет за българските неделни училища в чужбина, което също е публикувано в сайта на министерството

Източник: novini.bg