Мнения

Кампанията “Чети с мен“ събира последователи на писаното слово

На 28 септември 2014 г. от 10:00 часа в Борисовата градина в столицата (мястото между езерото с лилиите и детската площадка) ще се съберат последователи на изящното слово с книга в ръка под знака на кампанията „Чети с мен“.

Любителите на книгата ще имат и неоценимата възможност да се срещнат със свои любимци от музикалната и театралната сцена, с популярни водещи от телевизиите, с любими родни автори и популярни лица от обществения живот.

Сборно място не е само Борисовата градина, но и библиотеките и читалищата във всяко населено място.

Пропуск за събитието – книга (на хартиен носител или в електронен вид).

Очаква ви буккросинг зона, верижно четене, място за илюстратори, които работят с децата, кът за четене на детски книги.

Една от целите на инициативата е освен поставяне на рекорд по масово четене, а да се обединят хора, въпреки техните поколенчески, културни, технологични и други различия. При тези срещи става възможно да се обменят търсени заглавия на книги, да се открият редки или нови издания.

Двигателна сила: посланици на кампанията – публично популярни личности, които ще четат по няколко минути откъси от любими книги.

„Кампанията е за това не как четем, а колко и какво четем“ е лайтмотивът на кампанията.

Инициативата с мото „Чети с мен, доведи приятел“ е под патронажа на президента на България. Главен организатор е Министерството на културата в партньорство с Министерството на образованието и науката и Столична община. Подкрепа оказват университети, браншови и неправителствени организации.