Мнения

Кампанията ”Чети с мен” премина с успех в цялата страна

По данни на МОН във всеки областен център са проведени различни дейности по откриването на инициативата “Чети с мен”.

Сред тях са: Ден на отворените врати на регионалните библиотеки; литературни изложби – “Моите любими книги”, “Книгата, която ме развълнува”, четене на любими романи от ученици и учители, организиране на парад на любими герои от любими приказки; учредяване на клубове – “Клуб на четящите ученици”, “Аз обичам да чета”, “Приятели на книгата”, “Баба, дядо и внуче четат заедно”, “Дари книга на училищната библиотека”, “Аз и моята любима книга през лятото”; викторини, маратони по четене, моята рисунка по любима приказка, празник на буквите, откъси от книги и пиеси, представени от деца.

В много областни градове и други населени места се организира “Буккросинг” – “пускане книгите на свобода”, “Ден на поезията”, “Бабината библиотека”, фотоизложба на любими книги; в с. Аврен се организира инициативата “Смет за книга”.

Всяка област организира различни по вид изяви, съобразени със спецификата на региона и града (бележити личности, революционери, писатели, общественици), но всички те са обединени от идеята за ползата от книгите и стремежа на човека към знания.