Мнения

Кампанията “Чети с мен“ премина с успех в цялата страна

По данни на МОН във всеки областен център са проведени различни дейности по откриването на инициативата „Чети с мен“.

Сред тях са: Ден на отворените врати на регионалните библиотеки; литературни изложби – „Моите любими книги“, „Книгата, която ме развълнува“, четене на любими романи от ученици и учители, организиране на парад на любими герои от любими приказки; учредяване на клубове – „Клуб на четящите ученици“, „Аз обичам да чета“, „Приятели на книгата“, „Баба, дядо и внуче четат заедно“, „Дари книга на училищната библиотека“, „Аз и моята любима книга през лятото“; викторини, маратони по четене, моята рисунка по любима приказка, празник на буквите, откъси от книги и пиеси, представени от деца.

В много областни градове и други населени места се организира „Буккросинг“ – „пускане книгите на свобода“, „Ден на поезията“, „Бабината библиотека“, фотоизложба на любими книги; в с. Аврен се организира инициативата „Смет за книга“.

Всяка област организира различни по вид изяви, съобразени със спецификата на региона и града (бележити личности, революционери, писатели, общественици), но всички те са обединени от идеята за ползата от книгите и стремежа на човека към знания.