Какво мисли учителското съсловие за новия си министър?

Какво мисли учителското съсловие за новия си министър?

„Дано да знае, че търсенето определя предлагането? Бизнесът диктува нуждата от специалисти на образованието, определя стандарта, който трябва да постигнат обучаваните в училищата и университетите. Оценяването трябва да тества функционалната грамотност , а не цитиране на учебници”. Тази надежда за необходимостта от определени виждания и стратегия на новия министър на образованието изразява читател на форума на teacher.bgвъв фейсбук.

Друг читател пише: „Интересно ми е, какво мисли новият министър за идиотската Наредба 1 за пътуващите учители. Така ли ще привличат младите към учителската професия? И нали уж образованието беше приоритет?А сега-плащайте,за да ходите на работа!”.

Читател на форума прави и прогноза за встъпването в длъжност на новия министър: „Новият министър се надявам да е експерт. Аман от политически назначения, защото политиците не винаги са експерти, дори в повечето случаи не са такива. Надявам се, след като е бил заместник-министър, професорът сега да успее да реализира визията си за образованието. Прочетох, че е имал известни разминавания с досегашния министър Кунева. Е, сега ще има възможостта да приложи своята експертиза и ако е бил прав, това непременно ще проличи!

Не бива обаче да има реваншизъм, сега, когато професорът седне на стола на министъра, не бива да се разправя с онези, с които е възможно да е имал някакви пререкания, когато е бил заместник-министър, защото от подобен лов на вещици никой няма да има интерес и полза.

С една дума, трябва да има приемственост, въпреки, че приемствеността в случая е трудна, защото при положение, че е напуснал министерството поради несъгласие с Кунева, как сега да продължи нещо, с което не е бил съгласен!?

Имам предвид това, че не бива реформи и промени да се правят по никое време и всеки път да се започва отново и отново, защото това не води до възход, а напротив – води до регрес! Така мисля!”

Други читатели пък споделят: „Той /министърът/ е само за 2 месеца. Не може да се очаква много от него. По-важното е, кой ще бъде следващият….Дано преразгледа новата наредба за пътуването – най-новата глупост на това министерство…”!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg

Коментари във Facebook