Учители

Какво е състоянието на учителката, нападната от ученик?

„Учителката има леко натъртване, намира се в дома си. Много се радвам, че се чувства добре”, обясни Антоанета Джонева, директорът на Софийската професионална гимназия по туризъм. Във вторник 16-годишният Мартин нахлул в учителката стая и ударил учителката по „Етика и право” Богомилка Николова пред погледите на някои от нейните колеги.

След случилото се момчето беше задържано, а учителката – прегледана в „Пирогов”. Пред NOVA директорът на гимназията обясни как се е стигнало до инцидента.

„В края на миналата седмица учителите са забелязали, че ученикът е малко неспокоен. Веднага бях уведомена. Веднага разпоредих среща с педагогическия съветник, след тази среща преценихме, че трябва да уведомим майката на момчето, още в петък я поканихме на среща в училището и тя във вторник дойде. Срещата беше между майката, момчето, класния ръководител, педагогическия съветник и заместник-директора на училището, тийнейджърът е изтичал от стаята, качил се е по стълбите, влязъл е в учителката стая и е блъснал една от нашите учителки”, разказа  Антоанета Джонева. Тя обясни, че Мартин е имал текуща оценка „Слаб 2” по „Етика” , но не е имал такава оценка за годината, тъй като все още тече учебният срок.  „Не бих казала, че е той отличен ученик, но не бих казала, че е от най-слабите ученици”, коментира директорката.


Педагогическият съветник в училището ще се срещне с класа на момчето и със самото момче, а педагогическият съвет на училището ще трябва да прецени какво да е неговото наказание.  По случая тече и досъдебно производство. 

Източник: nova.bg