Ученици

Кака Маги смени Кънчо в училище

Тинейджърката Маги ще смени симпатичния пенис Кънчо в уроците по секс в училище, четем в „Стандарт“. Вечно готовият да се труди Кънчо стана известен в начало на март тази година от диплянка на РИОКОЗ-София.

Уроците за слагане на презерватив сега са сменени от цветен комикс, в който 17-годишната девойка дава съвети на влюбените осмокласници Тони и Филип. Каката ще учи хлапетата как да не правят секс без презерватив, какво представляват хапчетата срещу забременяване и в какъв случай се взима спешна таблетка срещу бебе.

Маги е рижа тинейджърка със сини очи, облечена в лилаво и със заголен пъп, пише още всекидневникът.

Тя е дело на Националната програма за сексуално образование на тинейджърите и е подготвена от Българското дружество по акушерство и гинекология. Одобрена е от образователното министерство.

Брошури за раздаване ще получат 250 медицински специалисти от 13 общини.

Целта на продукта е да се научат децата как да водят безопасен сексуален живот и как да се предпазят от нежелана бременност.

Страната ни е на трето място по брой аборти в света за момичета между 15 и 19 години. Пред нас са само Украйна и Русия. В България годишно се правят около 100 000 легални аборта, а родените деца през миналата година са 71 000.

Статистиката представи проф. Благовест Пехливанов, ръководител на катедрата по акушерство и гинекология в Пловдивския медицински университет.

Учениците ще попълват и анонимни анкетни карти, в които ще посочват кога за пръв път са правили секс и откъде са се информирали по темите на секса.

Още по темата