Ученици

#Кажи Благодаря – предизвикателството да бъдем по-добри

Little Thanks е компания с основна цел насърчаване на социалната ангажираност на българските ученици, която стартира своята промо-кампания #Кажи Благодаря. Кампанията има за цел да насърчи етично отношение, позитивни действия и осъзнатост сред учениците в България.

#Кажи Благодаря провокира учениците да благодарят на хората и по този начин символично да направят своя избор към позитивното, а не към нарастващия хейт и агресия в социалните мрежи. Можем да благодарим на родители, учители, приятели и дори на съседите, а защо не и на домашния любимец!?

Кампанията стартира на 07.11.2016 г. и цели да предизвика българските ученици да докажат на обществото, че са осъзнати, емпатични и отоговорни към случващото се около тях. Това ще стане като се съберат 50 хил. уникални благодарности, които младежите ще изразяват във фейсбук с #KazhiBlagodaria, а Little Thanks ще проследяват чрез брояч настраницата им.

През кампанията учениците ще приемат различни предизвикателства, коитомогат да намерят като постове във фейсбук страницата на Little Thanks. Предизвикателствата целят да ги провокират да благодарят по искрен и същевременно креативен начин – благодарност със снимка или видео; с кратък текст или цитат; с песен, а най-накрая – с малък реален жест, доказателство за който да споделят във Фейсбук.

#Кажи Благодаря ще се провежда както онлайн (основна среда фейсбук), така и офлайн. Екипът на Little Thanks цели да работи директно с училища, като ще предостави образователни материали по темата под формата на интерактивни дейности и въпроси за дискусия, които да се използват в час на класа.

От Little Thanks споделят, че идеята за кампанията е провокирана от това, че в последно време ние, като общество, сме залети с негативни новини и информация за агресивни, неморални и неетични действия и всекидневни случки. Това не влияе позитивно върху настроението, нагласата и отношенията помежду ни. Ето защо те смятат, че е време обществото ни да споделя и коментира добри новини, позитивни примери и истории, като по този начин да възпитаме едно по-осъзнато, позитивно и активно общество в лицето на нашите деца и ученици.

Акоискате да се включите в кампанията, можете да следите фейсбук-страницата, както и да се свържете с Little Thanks наимейл: office@littlethanks.bg.