Училища

И УНСС вдига таксите

Семестриалните такси за бакалаври в УНСС ще се увеличат от учебната 2013/14 г., показва приетият от Академичния съвет на ВУЗ-а бюджет за настоящата година.

Процентът на увеличение е доста сериозен. В професионалните направления „Икономика“ и „Администрация и управление“ таксите от 173 лева стават 231 лева, а в останалите четири професионални направления – „Право“, „Журналистика“, „Социология“ и „Политически науки“ – от 277 лева на 369 лева, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Промени в таксите в УНСС на практика ще има за трета поредна година. През 2011-та беше последната, приета от университета, а през следващата беше коригирана според промяната в Закона за висше образование, когато се даде възможност размерът й да бъде до 2/3 от издръжката за един студент.

Увеличаването на таксите е пряко свързано с проблем номер 1 в последните дни у нас – увеличените разходи за топло и електроенергия.

Средствата от увеличението на таксите ще бъдат инвестирани в продължаване на процеса на електронизация, в повишаване на качеството на обучението, в ремонта на учебните зали, посочват от УНСС.